İstanbul Hakkında Kompozisyon

Sponsorlu Bağlantılar

İstanbul, tarih boyunca birçok devlete başkentlik yapan günümüzde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en kalabalık şehridir. 41° K, 29° D koordinatları arasında Marmara Bölgesinde yer alan şehrin topraklarının bir kısmı Asya, bir kısmı Avrupa kıtasındadır.

Sırasıyla Roma, Bizans, Latin ve Osmanlı İmparatorluklarına ev sahipliği yapan şehir, Ankara’nın başkent olmasının ardından dahi kültür, sanat, ticaret, sanayi, eğitim, turizm merkezi olma özelliğini sürdürmüştür.

İstanbul çevresinde yerleşim ve hayat Taş Devrine kadar uzanmakla birlikte, şehir üzerinden Anadolu’ya geçen Traklar, Frigler gibi topluluklar burada yerleşim yerleri kurmuşlardır. Tarihsel bilgiler şehrin İÖ 750-550 yılları arasında kurulduğunu göstermektedir. Kent tarihine genel olarak bakmak gerekirse, şehir yönetimi altında olduğu imparatorluktan ismini almıştır, Bzyantium adı, Bizans İmparatorluğu döneminde Konstantinapolis adı ve Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde İstanbul adı kullanılmıştır.

Ilıman bir iklime sahip olan İstanbul, önemli yükseltileri olmayan, küçük akarsuların su kaynaklarını oluşturduğu, Marmara Denizi ve Karadeniz’e kıyısı olan, maki bitki örtüsüne sahip ildir.

İstanbul’da ekonomi büyük ölçüde sanayi, ticaret, ulaşım ve turizme dayanır. Madeni eşya, makine, otomotiv, kimya, dokumacılık, besin, cam sanayi alanlarını oluştururken, özelikle coğrafi konumu itibariyle önemli bir ticaret merkezidir. Sahip olduğu tarihsel ve doğal güzellikler ile turistlerin ilgisi çeken şehir, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Haliç, Boğaziçi, Taksim ve Sultanahmet meydanları, Anadolu ve Rumeli Hisarları, Yerebatan Sarnıcı, camileri, kiliseleri, müzeleri ve gezilip görülecek birçok yeri ile tam bir turizm merkezidir ve yılın her dönemi canlı bir turizme sahiptir.

Eğitim yönünden de bir merkez olan İstanbul, nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak adına ilköğretim, lise ve üniversite olarak birçok eğitim ve öğretim kurumuna sahiptir. İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul teknik Üniversitesi şehrin bünyesinde barındırdığı yükseköğretim kurumlarındandır.

Medeniyet kenti olarak anılan şehri İstanbul, gerek konumu gerekse görülmeye değer güzellikleri, kültürü, geçiş noktası olma özelliğiyle eşsiz bir kıta parçasıdır.

Sema Özbek – DenizTopu.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu kompozisyonun tüm hakları DenizTopu.com sitesine aittir. Kaynak gösterilse dahi kompozisyonun tamamı başka sitelerde kullanılamaz, yayınlanamaz. Ancak kompozisyonun bir bölümü alıntı yapılarak ve bu sayfaya aktif link verilerek kullanılabilir.

Konu İçeriği: , istanbul ile ilgili kompozisyon, istanbul hakkında kompozisyon, istanbul kompozısyon, istanbul ile ilgili kompozisyon örnekleri, istanbul ile ilgili kompozisyonlar, istanbulla ilgili kompozisyonlar, istanbulun güzellikleri ile ilgili kompozisyon, istanbulla ilgili kompozisyon, istanbul konulu kompozisyonlar, İSTANBUL LA İLGİLİ KOMPOZİSYON

Sponsorlu Bağlantılar

23 Yorum “İstanbul Hakkında Kompozisyon

  1. nehle necat

    çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz

  2. aleyna

    süoersiniz yha bu siteyi tüm inkilap kıtaplarına not aldım cokkkkkkkkkk işime yrdı 😀 😛 😐 😈 😉

  3. buket

    :mrgreen: simdi oldu işte

  4. seçil

    çok teşekkürler yaa 😐

  5. mustafa

    bu site çok güzel tüm arkadaşlarıma tavsiye edeceğim… 😉 😐 🙄 :mrgreen:

  6. ece

    bu ist ile ilgili kompozisyon çok işime yaradı :):)

  7. eylem zilan akin

    😯 😛 çok güzel ❗ 😐

  8. BERNA

    SİTEYİ ÇOK BEĞENDİM HERKESE 😐 😉 ANLATACAĞIM 🙂 😀 ❓ 😛 😯

  9. gökhan

    çok işime yaradı bu site çok iyi 😐 🙂 😎 😆

  10. melek buketyılmaz

    sosyal ödevime yrdmcı oldu ;-)sağollll… 😉

  11. demir

    çok işime yaradı 😎 😈

  12. hsnye

    çok teşekkürler 😛 😮 😛

  13. yunus

    kardeş türkçeden 100 aldım saol 😐 :mrgreen:

  14. karamel

    ayyy çok teşekkür edrm yaa çok işime yaradı 😎

  15. sevgi

    bence süper birşey ortaya çıkmış yazar gurubunda olduğum için işime çok yaradı 😐 😐

  16. sümeyye yaren

    😯 🙁 sağolun valla çok yaradı 😆 👿

  17. sıla

    çok güzel ödevime çok yaradı 😀 teşekürler

  18. şule

    😐 😉 süper!

  19. haticee

    türkçee ödvime çkk yrdımcı olduuuu… 😉 sağollll….. 😛

  20. sinem

    😕 😉 sag olunharika bişi süper :mrgreen:

  21. 'KrıstaL KeLebeq Tuğçe'

    Yarışmaya katılacaktım süper bir örnek oldu ❗

  22. azra

    😕 yarışmaya katılcam saolun yardımcı oldunuz 😛

  23. UmUt

    harika Bişİ YAvv gerçekteeenn :mrgreen: bölee bişi GörMEdiM varyaa ödeVimidE yaRarlI olduuuu 🙂 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir